ONZE DIENSTEN

KINESITHERAPIE

Kinesitherapie betekent letterlijk ‘geneeswijze (therapie) door bewegen’. Een kinesist probeert letsels of afwijkingen van diverse lichaamsfuncties te verminderen of weg te werken door aangepaste lichaamsoefening, al dan niet met behulp van apparatuur.

De kinesitherapeuten in onze praktijk zijn geconventioneerd en hanteren de RIZIV-tarieven. Kinesitherapie wordt terugbetaald door de wettelijke ziekteverzekering.

ACUPUNCTUUR

Acupunctuur is een therapeutisch aanvullende techniek, die historisch gezien haar oorsprong vindt in de Traditionele Chinese Geneeskunde, en waarvan het doel is een therapeutisch effect te bekomen door stimulatie van bepaalde specifieke punten op het menselijk lichaam met behulp van steriele naalden.

Hoewel acupunctuur een oude Chinese behandelingsmethode is, blijft deze nog steeds up to date om mensen van hun pijn te verlossen, ziekten te genezen en gezonder te maken. De acupuncturist gebruikt hiervoor fijne dunne naaldjes die in het lichaam geprikt worden in de acupunctuurpunten. Dit zijn speciale plaatsen op het lichaam, die op de meridianen liggen.

Pijn situeert zich altijd in een of meerdere meridianen. Door het aanprikken van de acupunctuurpunten wordt de energiestroom in de meridianen hersteld en verdwijnt de pijn. Bovendien zijn de meridianen met de organen verbonden waardoor de acupuncturist de mogelijkheid heeft de organen gezonder te maken, de immuniteit te verhogen, en geest en lichaam te harmoniseren.

Acupunctuur wordt niet terugbetaald door de wettelijke ziekteverzekering. De meeste mutualiteiten voorzien wel een tussenkomst via de aanvullende verzekering.

LASERTHERAPIE

Bij lasertherapie (low level laser therapy – LLLT) rekent men op de reactie van het biologische weefsel op de bestraling met laserlicht. Deze reactie is hoofdzakelijk foto-chemisch: het lichaam reageert met biochemische processen op de stimulatie met laserlicht. LLLT stimuleert dus de natuurlijke genezing van het lichaam.

De voornaamste toepassingen van LLLT zijn:

 • wondgenezing: slecht genezende open wonden, doorligwonden, brandwonden, slechte littekenvorming
 • letsels van de zachte weefsels: tendinitis, pijnpunten in spieren, overbelastingsletsels, ontstekings-reacties, ook traumatisch met zwelling, spierscheuren, sportletsels
 • pijnbestrijding: acuut (bv. post-operatief of na kwetsuur) en chronisch (bv. na zona of neuralgie)
 • gewrichtsklachten: voornamelijk ter hoogte van de kleine gewrichtjes van handen en voeten, de facetgewrichtjes ter hoogte van de nek en rug, kaakgewricht
 • laser acupunctuur: bij kinderen (tot 12 jaar ongeveer) en bij volwassenen in sommige gevallen kan de laser gebruikt worden in plaats van naalden.

LLLT kan geïntegreerd worden in een kinesitherapie- of acupunctuurbehandeling. Het succes van de toepassing hangt af van de deskundigheid van de therapeut. Kennis van acupunctuur is een groot voordeel.

Een bijzondere toepassing is de rookstop-lasertherapie.

Door de bestraling van acupunctuurpunten op het lichaam wordt de drang naar roken flink onderdrukt. Lasertherapie kan een succesvolle ondersteuning zijn voor wie wenst te stoppen met roken.

Lasertherapie wordt niet terugbetaald door de wettelijke ziekteverzekering.

PEDICURE

Met een goede regelmatige verzorging van de voeten zijn problemen te voorkomen. Bij ons in de praktijk kunt u terecht voor een professionele voetbehandeling.

De juiste instrumenten en correcte technieken zorgen voor een aangename behandeling met het best mogelijke resultaat. Kwaliteit, hygiëne en klantvriendelijkheid zijn de belangrijkste ingrediënten. Natuurlijk mag het esthetische aspect zeker niet ontbreken.

U kan bij ons terecht voor volgende behandelingen

 • Ingegroeide nagels
 • Verwijderen van eelt, eeltpitten, likdoorns, kloven
 • Schimmelnagels
 • Traumanagels
 • Nabehandeling wratjes na doorverwijzing arts
 • Een verwenbeurt voor de dagelijkse belaste voeten

Bent u niet in de mogelijkheid om naar de praktijk te komen, dan kan eventueel een huisbezoek afgesproken worden.

Als lid van de Belgische Vereniging voor Gespecialiseerde Voetverzorgers scholen wij ons regelmatig bij om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe technieken en behandelingen.

CONTACTEER ONS

Maak nu een afspraak om uw klachten te bespreken.

Omdat wij iedereen na afspraak ontvangen, kunnen wij u met de beste zorgen omringen.
CONTACTEER ONS